Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Garancia, Elállási jog

Kedves Vásárlók/Érdeklődők!
Vállalkozásunk a garanciális időszak leteltét követően is segítséget nyújt alkatrészek pótlásában, szervizelésben. Kérjük a garancia jegy és a számla megőrzését!
Kérjük az átvett csomag tartalmát gondosan ellenőrizze, mert tartozékhiányra hivatkozni az átvételtől számított 3 naptári nap áll rendelkezésére.

A Berry Baby Kft eljárási protokollja garanciás ügyintézés esetén:
- a Vásárló által felismert hibát e-mail-ben, üzenetben be kell jelenteni (hibabejelentést csakis írásban fogadunk el.)
e-mail:maniababakocsi@gmail.com
- a levélben meg kell írni a hiba keletkezésének körülményeit, a hibáról pedig fényképet/videót kell csatolni 
- kollégáink futárt küldenek a hibás tartozékért. (FONTOS, hogy nem szállíttatjuk vissza a komplett babakocsit, csak a hibás alkatrészt kell becsomagolni!)
- a terméket kiszállítjuk a gyártóhoz (ennek időpontjáról kollégánk ad tájékoztatást)
- a gyártó elbírálja, hogy a meghibásodás garanciálisnak minősül-e. Ha igen, akkor a szervizelés díjmentes. Ha nem, akkor tájékozatja cégünket a szervizelés díjáról, mi pedig ezt az információt továbbítjuk a vásárló felé. (minden esetben csakis a gyártó végzi a hiba minősítését!)
- a gyártó által garanciálisnak minősített hibák esetén cégünk vállalja a termék szállításának díjait.
- amennyiben a hibát a gyártó nem garanciálisnak állapította meg, úgy a Magyarországon történő oda-vissza szállítás díjai a Vásárlót terhelik.

Garancia, Szavatosság, Jótállás

A Vevőt az Eladó hibás teljesítése esetén megilletik mindazok a szavatossági, illetve - amennyiben a Vevő a Ptk. vonatkozó rendelkezései alapján fogyasztónak minősül - jótállási jogok, amelyeket számára a Ptk.biztosít bruttó 10.000,- Ft-ot meghaladó vásárlás esetén . A garanciális ügyintézés további részleteire a Ptk-ban a 49/2003.(VII.30) GKM rendeletben, illetve a 151/2003 (IX.22) Korm.rendeletben foglaltak az irányadóak. 

A Vevő szavatossági, illetve jótállási igényeit kizárólag a vásárláskor kapott eredeti és a teljes vételár kifizetését igazoló számla, illetve jótállási jegy bemutatása esetén érvényesítheti. A szavatosság, illetve jótállás nem terjed ki az olyan hibákra, melyek arra vezethetők vissza, hogy:
- nem tartották be a kezelési-, használati-,illetve karbantartási-utasításait,(például: a pumpálható kerekeket maximum 0,7 bar nyomásra ajánlott felpumpálni. Ennél nagyobb nyomás esetén a kerék kidurranhat, a felni deformálódhat, a külső gumi kiszakadhat. Ebben az esetben a garanciális csere vagy javítás NEM MEGOLDHATÓ!!)

- a terméket nem rendeltetés szerűen használták, A rendeltetésszerű használat körébe tartozik a termék vevő általi elhelyezése, tárolási körülményeinek megfelelő biztosítása is
- a terméket megváltoztatták, átalakították,
- alkatrész (kárpit stb.) természetes kopás, elhasználódás folytán tönkremegy,

-a jótállási jegyen feltülntetett egyéb kivételek
- ha házhoz szállítást nem az Eladó megbízottjai végezték, (Vevő általi szállítás közben történt sérülésekért az Eladó felelősséggel nem tartozik.)
- A csomagolóanyag nem szakszerű eltávolításával okozott sérülésekért az eladó csak akkor felel, ha a csomagolóanyag eltávolításában megbízottja, vagy munkavállalója működött közre.

FIGYELEM!!! A Csomagolást NE késsel, ollóval vagy szikével bontsa fel, mert a terméken sérülést okozhat! Az ilyen jellegű sérülésre NEM vonatkozik a garancia!
- a termék elemeinek és alkatrészeinek a Vevő vagy az általa megbízott más személy összeszerelése közben sérültek meg. (Ebben az esetben Vevő tudomásul veszi, hogy a sérült elemek cseréjére és pótlására kizárólag térítés ellenében kerül sor.) 

 

 

Termékekre a törvényi kötelezettségünknek eleget téve minimum 12 hónap garanciát vállalunk, valamint 6 hónap szavatosságot. Ettől eltérő esetben ez feltüntetésre kerül a mellékelt garanciajegyen. A termékkel kapcsolatos probléma esetén a mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén.

 

Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának

költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a

nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Kiszállított terméket érintő elállás esetén a vásárló köteles a termék vásárlóhoz történő szállításával és onnan visszaküldésével kapcsolatos költségeket állni. A vételár visszafizetését csak a használatba nem vett, (csak kipróbált, megtekintett) hiánytalanul, sérülésmentesen, sértetlen csomagolással visszaszolgáltatott termék(ek) esetén teljesítjük.
Ha a vásárló az árut visszaküldi vagy személyesen átadja az eladó telephelyén, a vásárlást igazoló számla eredeti példányát is mellékelni szükséges! (!!) Kérjük, hogy az áru visszaküldését ügyfélszolgálatunkkal előzetesen egyeztesse. A vételár visszafizetése készpénzben, vagy átutalással történik. A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a megrendelőnek kell viselnie. 

 

Vállalkozásunk megtekintett és esetleg kipróbált termékeket tud visszavásárolni, használt, sérült, koszos, kopott, foltos, (esetleg pisis, szennyezett) terméket nem!

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak:

  • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.

  • Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján, egyedi színösszeállítás, és egyedi kérésének megfelelően került előállításra.

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére. (Ez a gyakorlatban Cégünknél kevesebb mint 10 munkanap, -a termék átvizsgálása és egyeztetés a Vevővel- előzi meg az utalást!)

 

 Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon.

Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik!

Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót

terheli! 
Visszaküldés esetén kérjük gondosan ügyeljen a megfelelő csomagolásra, mert a szállítás alatt keletkező károk levonásra kerülnek.